Het Onzegbare

Filmmaker Peter Verhoeff volgt in de documentaire Het Onzegbare (2008) Siebelink op zijn reizen langs plaatselijke bibliotheken en kleine dorpshuizen, bezoekt met hem de plaatsen die een belangrijke rol spelen in de roman Knielen op een bed violen (2005) en laat Siebelink aan het woord over zijn diepste motieven. Een film over de schrijver én over de reacties die het boek heeft losgemaakt. De dvd is nog verkrijgbaar.

Read more

Jan tachtig jaar

Ter ere van de tachtigste verjaardag van Jan Siebelink op 13 februari 2018 verschijnt van de kwekerszoon binnenkort de bijzondere uitgave De bloemen van Jan Siebelink. Een adembenemend mooie geïllustreerde uitgave, verrijkt met citaten over bloemen uit zijn romans en verhalen. Een feest om te lezen en een inspiratie voor ieder die van bloemen houdt.

Read more

300.000 bezoekers verfilming Knielen

Nog altijd is de prachtige verfilming van regisseur Ben Sombogoort van Knielen op een bed violen, met in de hoofdrollen Barry Atsma en Noortje Herlaar, op diverse plaatsen in het land te zien. De première vond plaats theater Tuschinsky in Amsterdam op 25 januari 2016. Op 15 maart 2016 werd al de honderdduizendste bezoeker verwelkomd en bereikte daarmee de status van Gouden Film. Inmiddels hebben meer dan tweehonderdduizend mensen de film in het theater gezien. Over de film zijn diverse mooie recensies verschenen.

Read more

Agenda van Jan Siebelink

Zaterdag 30 september

Interview, voorlezen en signeren. Boekhandel Dekker Van de Vegt, Nijmegen, 15.00 uur

Woensdag 4 oktober

Lezing. Thema Literatuur en Geneeskunde, VU Medisch Centrum, Amsterdam

Vrijdag 6 oktober

Gesprek en signeren, boekhandel Broekhuis, 19.30 – 21.00, Enschedé

Zondag 8 oktober

Optreden. Kasteel Cannenburch Rossumplein 4, Vaassen, 11.00 uur

Maandag 9 oktober

TV, met Jacobine Geel

Woensdag 11 oktober

Interview, voorlezen en signeren. Boekhandel Waanders in de Broeren, Zwolle

Zondag 22 oktober

Ambassade Hotel Amsterdam, interview door Gerard Klaasen

Zondag 29 oktober

Gesprek en signeren. Daarvoor ontbijt. Boekhandel Libris Venstra 11.00 – 12.30, Amstelveen  

Zaterdag 21 april 2018

Optreden met musicus André Kerver, Dorine Holman organisatie, Enschede

Nadere informatie over locaties en lezingen volgt.

Read more

De Voorleeslunch: Dons

Dit Nationaal Voorleesverhaal voor Ouderen werd door de schrijver en zijn vrouw voorgelezen in de bibliotheek in Zwolle op 7 oktober 2016. Op dertig andere locaties werd op die dag dit verhaal ook voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders. Het verhaal is ook in het Fries vertaald en is in braille verschenen. Ter ere van deze dag vindt u hieronder het complete verhaal.

Read more